Economia 26/09/2011

Unnim opta al final per recapitalitzar-se amb diners públics

Unnim ha decidit a última hora reforçar el seu capital amb l'entrada al capital del Banc d'Espanya, que hi aportarà 568 milions d'euros. Així, l'entitat arribarà al 10% de capital de primera qualitat, però s'haurà de convertir en banc.

Ara
2 min

BarcelonaL'entitat integrada per les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu ha intentat fins l'últim instant integrar-se en una de les fusions ja en marxa o bé en una altra caixa. En aquest sentit, Ibercaja i Banca Cívica van ser les entitats amb les quals Unnim ha negociat amb més intensitat. Però la mateixa Banca Cívica va emetre un comunicat fa uns dies en el que desmentia qualsevol apropament. Avui, en un altre comunicat, Unnim ha explicat que "l'entitat ha mantingut converses amb inversors privats per a la seva participació en l'accionariat, però l'actual conjuntura econòmica i l'evolució dels mercats no ho ha fet possible".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i això, la nota d'Unnim reconeix que ha mantingut contactes "per a una possible aliança amb una altra entitat o grup financer de l'Estat". Finalment, la caixa que presideix Jaume Ribera admet que aquestes converses seguiran: "Una operació corporativa d'aquesta dimensió requereix, però, més temps perquè pugui fructificar".

Descomptades, de moment, aquestes converses, la segona opció per la caixa comarcal catalana ha estat demanar els diners que necessita per arribar al 10% de capital de màxima solvència (tier1), el mínim obligatori per a les entitats que no cotitzen a borsa. Unnim es convertirà en banc el proper dissabte 1 d'octubre, igual que CatalunyaCaixa i altres caixes del sector. Les necessitats de capital d'Unnim arriben als 568 milions d'euros, fet que suposarà que la pràctica totalitat dels recursos propis estaran en mans de l'Estat a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Amb tot, el pas dels diners públics a Unnim i també a CatalunyaCaixa serà provisional, entre dos i cinc anys. És una situació ben diferent de la de la CAM, que ha estat directament intervinguda pel Banc d'Espanya.

Unnim Banc naixerà amb uns actius totals de 28.538 milions, uns recursos propis de 2.053 milions, una xarxa comercial de 610 oficines i 1,1 milions de clients.

stats