FUSIONS DE CAIXES
Economia 01/04/2011

Unnim manté múltiples contactes per buscar capital

Com últim recurs, la caixa recorrerà al Fons de Reestructuració Ordenada Bancaria (FROB) per buscar els 568 milions que necessita per elevar el seu capital principal fins el 10%

Efe
2 min

BarcelonaUnnim esta duent a terme multitud de contactes en busca d'un soci que l'ajudi a recapitalitzar-se i no prendrà una decisió definitiva fins haver demanat el màxim possible de propostes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president i el director general de la caixa catalana, Jaume Ribera i Jordi Mestre, han admès avui, en declaracions als periodistes, que estan realitzant "infinitats" de contactes amb un ventall molt ample d'agents econcòmics, entre ells, socis de fora de Catalunya.

Entitats com Ibercaja, Unicaja, Banca Cívica i les tres caixes basques són alternatives que Unnim explora, igual que fa amb altres temes, com trobar un inversor extern pel seu projecte de banc. A més, també contempla la possibilitat d'acceptar alguna oferta des de França o Andorra per dur a terme una "join-venture".

Com últim recurs, la caixa resultant de la fusió de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu recorrerà al Fons de Reestructuració Ordenada Bancaria (FROB) per buscar els 568 milions que necessita per elevar el seu capital principal fins el 10%. "Totes les caixes estan sortint ara en busca de capital, precisament en una època en que les empreses no surten degut a la crisi. No és el millor moment", ha reconegut Ribera, que ha expressat el seu temor a que, si s'accepten certes exigències del mercat, es pogués acabar per "gairebé regalar" l'entitat.

En aquesta exploració que fan del mercat, els màxims dirigents d'Unnim asseguren que tenen al seu favor que qualsevol entitat financera que aspiri a tenir unes dimensions importants a Espanya, s'hauria de veure obligada a comptar amb presència a Catalunya, i ella es presenta com un bon canditat, entre altres coses, per la seva àmplia xarxa d'oficines.

Ribera ha assegurat que , de moment, s'han donat un termini de fins a sis mesos per veure qui està interessat a ajudar-los a recapitalitzar-se i que, una vegada amb les propostes sobre la taula, es prendrà una decisió que intentarà congeniar "el que demana el cap amb el que demana el cor".

El president de la caixa ha assegurat que, fins ara, no ha rebut cap tipus de pressió des del Govern per buscar alternatives catalanes i no repetir operacions com les de Caixa Laietana i Caixa Penedès, que es van integrar al SIP amb caixes espanyoles.

stats