Publicitat
Publicitat

El Suprem condemna Uralita per les víctimes de l'amiant

El tribunal reconeix que una greu malaltia d'un treballador és fruit de l'incompliment per part d'Uralita de la normativa laboral i de prevenció de riscos als anys 70

Una sentència del Tribunal Suprem considera responsable l'empresa Uralita de causar una greu malaltia a un extreballador per haver-lo exposat a l'amiant als anys 70 sense complir amb la normativa i de prevenció de riscos laborals.

El Col·lectiu Ronda, gabinet impulsor del recurs a l'Alt Tribunal, ha valorat la resolució com "la victòria definitiva" de les víctimes de l'amiant, i rebat els recursos que fins ara ha aportat l'empresa en els judicis assegurant que desconeixia la perillositat del material i la manca d'una legislació protectora en aquella època.

La sentència tracta el cas d'un treballador d'Uralita, entre els anys 1970 i 1974, a Cerdanyola que pateix asbestosi, una malaltia derivada de l'exposició a l'amiant i que li ha costat una incapacitat permanent. 

L'any 1977, un informe de l'Institut Territorial de Seguretat i Higiene al Treball de Barcelona va constatar deficiències en matèria de prevenció de riscos en centres de treball d'Uralita a Cerdanyola i Castelldefels, entre d'altres.

Segons el Col·lectiu Ronda, la sentència crea jurisprudència de cara a futurs processos d'extreballadors afectats per aquesta malaltia i altres casos en què, fins i tot, l'exposició els va costar la vida.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT