Economia 29/02/2012

El Suprem condemna Uralita per les víctimes de l'amiant

El tribunal reconeix que una greu malaltia d'un treballador és fruit de l'incompliment per part d'Uralita de la normativa laboral i de prevenció de riscos als anys 70

Ara
1 min

BarcelonaUna sentència del Tribunal Suprem considera responsable l'empresa Uralita de causar una greu malaltia a un extreballador per haver-lo exposat a l'amiant als anys 70 sense complir amb la normativa i de prevenció de riscos laborals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Col·lectiu Ronda, gabinet impulsor del recurs a l'Alt Tribunal, ha valorat la resolució com "la victòria definitiva" de les víctimes de l'amiant, i rebat els recursos que fins ara ha aportat l'empresa en els judicis assegurant que desconeixia la perillositat del material i la manca d'una legislació protectora en aquella època.

La sentència tracta el cas d'un treballador d'Uralita, entre els anys 1970 i 1974, a Cerdanyola que pateix asbestosi, una malaltia derivada de l'exposició a l'amiant i que li ha costat una incapacitat permanent.

L'any 1977, un informe de l'Institut Territorial de Seguretat i Higiene al Treball de Barcelona va constatar deficiències en matèria de prevenció de riscos en centres de treball d'Uralita a Cerdanyola i Castelldefels, entre d'altres.

Segons el Col·lectiu Ronda, la sentència crea jurisprudència de cara a futurs processos d'extreballadors afectats per aquesta malaltia i altres casos en què, fins i tot, l'exposició els va costar la vida.

stats