Economia 21/01/2013

Sigen-USOC signa la proposta de Nissan però l'empresa dóna el turisme per perdut

El primer sindicat del comitè d'empresa accepta les condicions del pla, que inclou la doble escala salarial, però recorda que cal el vistiplau de la resta de sindicats

Efe
1 min
UNA REBAIXA SALARIAL  Nissan ha posat damunt  La taula un pla que inclou la rebaixa salarial dels futurs empleats i que topa amb l'oposició del comitè.

BarcelonaRepresentants de Sigen-USOC, el primer sindicat a Nissan, han acudit aquest matí al departament de Treball per signar l'última proposta del pla de competitivitat negociat amb Nissan, però fonts de la companyia han insistit a Efe que Barcelona ha perdut la fabricació del nou turisme.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquest gest, Sigen-USOC intenta mantenir vives les opcions de Barcelona de fabricar aquest turisme, després que ahir uns 400 treballadors de Nissan afiliats a Sigen-USOC donessin el seu vistiplau en assemblea a l'última proposta que hi havia sobre la taula i demanessin reprendre el diàleg amb l'empresa.

El secretari general de la secció sindical de Sigen-USOC a Nissan, Enrique Saludas, ha explicat a Efe que les pròximes hores signaran aquest acord, que inclou la doble escala salarial per als nous contractats.

"Amb la nostra firma sola no n'hi ha prou, però esperem que la resta de sindicats s'hi sumin", ha assegurat Saludas, que ha recordat que Sigen-USOC no té majoria al comitè.

La direcció de Nissan va anunciar divendres que descartava fabricar a Barcelona un nou turisme, que permetria crear un miler de llocs de treball a la planta de la Zona Franca, a causa del desacord amb els sindicats sobre el pla de competitivitat.

"El resultat de no poder aconseguir aquest nou vehicle és que no podrem créixer i, de fet, ens enfrontarem a un escenari de mort lenta", va advertir el màxim responsable de Nissan Motor Ibèrica, Frank Torres.

stats