Economia 16/03/2011

Blanco pronostica una "bona temporada turística" després de l'acord entre Aena i els sindicats

El ministre de Foment, satisfet amb el pacte que s'ha tancat de matinada després de 17 hores de reunió

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre de Foment, José Blanco, està convençut que hi haurà una "bona temporada turística", un cop allunyat el fantasma de la vaga als aeroports espanyols, prevista inicialment per Setmana Santa. Aquesta matinada ha quedat desconvocada després de segellar un principi d'acord que, segons Blanco, "garanteix encara més el dret dels treballadors" d'Aena.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El titular de Foment basa les seves expectatives en "les reserves de slots" que "es mantenen". "Les precaucions que havien pres els ciutadans i els operadors quedaran desactivades i, per tant, [una eventual vaga] no tindrà conseqüències" ni per Setmana Santa ni per les vacances d'estiu, ha assegurat. I és que Blanco ha recordat, en una compareixença al Congrés, que 3 de cada 4 turistes que visiten Espanya arriben en avió.

Blanco també ha volgut deixar clar que el dret a vaga que volien exercir els treballadors d'Aena no té res a veure "amb el sabotatge salvatge dels controladors aeris". De fet, ha subratllat el paper "constructiu" dels sindicats. "A través del diàleg es poden arribar a acords", ha sentenciat.

stats