Economia 26/03/2012

Els sindicats esperen una resposta "massiva" a la vaga que forci el govern espanyol a negociar

CCOO i la UGT esperen que la vaga general de dijous serveixi per obrir un procés de negociació amb el govern espanyol perquè rectifiqui la reforma laboral

Efe
1 min

ValènciaEls secretaris generals de la UGT, Cándido Méndez, i CCOO, Ignacio Fernández Toxo, confien en una resposta "massiva" a la convocatòria de vaga general de dijous i esperen que la jornada serveixi per obrir un procés de negociació amb el govern espanyol i que aquest rectifiqui la reforma laboral.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els dos dirigents sindicals s'han expressat així davant els periodistes abans de participar al costat dels seus respectius homòlegs al País Valencià, Conrado Hernández i Paco Molina, en una assemblea en un poliesportiu de València amb motiu de la vaga general del 29 de març.

"Espero que la vaga tingui una participació molt majoritària de la societat espanyola i que sigui l'última senyal que el govern necessita per obrir el procés de negociació, que havia d'haver dut a terme abans del reial decret", ha afirmat Fernández Toxo.

Per al dirigent de CCOO, aquesta negociació posaria "fre a l'escalada de contestació social", que en cas de no arribar el diàleg, "tindrà el seu punt d'inici amb la vaga general".

El secretari general de la UGT ha assenyalat que la vaga "ha de ser entesa pel govern com una oportunitat per corregir la reforma laboral i les polítiques de retallades que colpegen a la societat" i ha apuntat que l'objectiu és que els seus màxims responsables "reflexionin" i s'adonin que "debilita el sistema públic de protecció social".

stats