Economia 14/11/2012

Els sindicats asseguren que la participació a la vaga és superior a la del març

CCOO i UGT consideren un "èxit" l'aturada i xifren la participació en més del 80%

Joan Faus
1 min

MadridEls secretaris generals de la UGT, Cándido Méndez, i de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, han qualificat aquest dimecres d'"èxit" la vaga general i han assegurat que la participació és superior a la del 29 de març, tot i que no han donat una xifra global actualitzada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A les 10h del matí els sindicats havien anunciat que el seguiment de la vaga general era "per sobre" del 80% en els torns de nit i en els de primera hora del matí, tot i que aquest últim sense incloure l'impacte en ensenyament, administracions públiques i comerç. La participació va ser del 85% en les mateixes franges horàries en la vaga del 29 de març, però segons els sindicats ara és "lleugerament superior".

Més tard, el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, ha explicat que la participació ha estat del 52% en l'administració central, del 62% en l'autonòmica i 75% en la local mentre que en l'ensenyament públic i privat ha estat del 75% i en la sanitat pública i privada del 56%.

Méndez ha dit que la participació ha estat superior a la vaga del març perquè ara hi ha més aturats que aleshores i una major presència de serveis mínims. Ha destacat a més la "participació cívica" en aquesta aturada perquè, segons ha dit, hi ha una afluència "molt escassa" als comerços.

stats