Vaga a Correus el dia que comença el vot per correspondència

Els sindicats xifren el seguiment de la protesta en un 85% dels treballadors, mentre que l'empresa ho rebaixa a un 25%

Aquest dilluns els 52.000 treballadors de Correus han estat convocats a una vaga de 24 hores pels sindicats coincidint amb l'inici del termini de vot per correu. El motiu de la protesta és el "bloqueig" en les negociacions del conveni i les retallades en la societat integrada en el SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials).

Hores d'ara, Correus xifra en un 25% el seguiment de la convocatòria per part dels seus treballadors durant el torn de nit, mentre que els sindicats eleven la xifra a un 85% de mitjana.

El calendari de mobilitzacions va arrencar el dijous 30 d'abril amb una aturada de dues hores i continuarà el dia 14 de maig amb aturades parcials i una vaga general a Madrid.

En un comunicat, els sindicats van qualificar l'adhesió de la plantilla de "massiva", ha que asseguren que en diversos centres com ara a Cadis, Tenerife, Granada i Astúries s'ha arribat a un seguiment del 100% dels empleats.

Per a CCOO el fet que no s'hagin fixat serveis mínims per a la jornada de vaga, tot i que Correus garanteix el servei postal universal i la tramitació del vot per correu per a les autonòmiques i locals, deixa en evidència la poca importància que es dóna a aquest servei.

"Les aturades repercutiran en la correspondència electoral, cosa que constitueix una irresponsabilitat que després intentaran atribuir als sindicats per exercir el dret constitucional a vaga", subratlla CCOO.