Economia 14/06/2011

Valeriano Gómez diu que l'empresariat madrileny va impedir l'acord dels convenis per fer un favor al PP

El ministre de Treball assegura que hi ha "errors de diagnòstic" perquè l'atur i la responsabilitat de la crisi no tenen a veure amb la regulació laboral, tal com apunten els organismes internacionals i el sector financer espanyol, i els atribueix exclusivament a la crisi del sector de la construcció, produïda per una "etapa d'excessos"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl ministre de Treball, Valeriano Gómez, considera que la patronal madrilenya (CEIM) va impedir l'acord de la CEOE amb els sindicats sobre la reforma de la negociació col·lectiva perquè va demanar "que no es fes res per no obstaculitzar la tasca del futur govern". Gómez ha explicat que el govern espanyol va prorrogar les dates límit de la negociació fins a tres mesos esperant l'acord, però si els empresaris madrilenys no hi volien arribar haurien hagut d'abandonar les converses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Malgrat aquestes crítiques que assenyalen la CEIM pel fracàs de les negociacions per la reforma dels convenis, Gómez ha defensat la feina del president de la CEOE, Joan Rosell, i la consistència de la CEOE. El ministre de Treball ha explicat que durant la tramitació parlamentària d'aquesta reforma no acceptarà esmenes a la ultraactivitat i la flexibilitat laboral.

Gómez va voler contestar en nom del govern espanyol a les peticions tant d'Europa com dels sectors financers espanyols per accelerar les reformes laborals. Va voler desvincular la regulació del mercat laboral de la crisi i de les altes xifres d'atur i va assenyalar com a culpable "l'auge i el declivi del sector de la construcció". Tot i això va reconèixer que els problemes actuals de la regulació passen per la segmentació laboral, l'excés de rotació i d'acomiadaments i una insuficient flexibilitat.

stats