COMPETICIÓ PER CACAOLAT
Economia 18/10/2011

Vichy Catalán comprarà la fàbrica de Schweppes a Barberà per produir el Cacaolat

L'empresa assegura que té un preacord per quedar-se la fàbrica i poder produir-hi el batut immediatament si resulta escollida per ser la nova propietària de Cacaolat

Elena Freixa
2 min
Cacaolat es vendrà des de Catalunya

BarcelonaVichy Catalán ha comunicat aquest dimarts que té un preacord de compra de l'antiga fàbrica d'Orangina Schweppes a Barberà del Vallès per poder-hi produir el Cacaolat de manera immediata si el jutge li adjudica la venda del batut.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'oferta definitiva que l'empresa ha presentat al jutjat mercantil 6 de Barcelona inclou aquesta sortida industrial, que permetria traslladar-hi la producció de la planta del Poblenou i duplicar la producció de Cacaolat en dotze mesos com a màxim. A banda, preveu triplicar la producció de la fàbrica de Saragossa.

El pla de Vichy Catalán manté les garanties de feina per a tota la plantilla. La compra de la fàbrica de Schweppes es tancarà només si resulta escollida pels administradors concursals per quedar-se la unitat productiva de Cacaolat.

Fins ara, Vichy no havia donat a conèixer aquests detalls en la seva oferta per comprar la marca de batuts, com sí han fet d'altres possibles compradors.

L'oferta conjunta del grup Victory, Cobega (distribuïdora de Coca Cola) i Damm preveu acondicionar l'antiga fàbrica de la cervesera a Santa Coloma de Gramenet per poder produir el batut.

Demà acaba el termini perquè els tres finalistes que competeixen per quedar-se la unitat productiva de Cacaolat presentin les ofertes millorades. El jutge de Barcelona farà arribar tots els detalls als administradors concursals de l'empresa, que en faran l'avaluació final.

A banda de Vichy i de l'oferta Damm-Cobega, el tercer competidor en aquesta cursa per ser els nous amos de la marca és Capsa, propietària de Central Lechera Asturiana.

L'oferta de Vichy es concreta en 30 milions d'euros per compra la unitat productiva, 6,7 milions per les hipoteques pendents i un pla inversor per la marca de 65,5 milions d'euros, segons ha concretat el grup. "És una oferta seriosa, clara i coherent", ha defensat el conseller delegat, Joan B. Renart.

stats