Publicitat
Publicitat

Vila defensa la tria d'Acciona per gestionar l'ATLL com la millor opció per a la butxaca del ciutadà

El conseller de Territori i Sostenibilitat crea la mesa de contractació per complir amb la sentència del Suprem, que posa en perill l'adjudicació en favor d'Agbar

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha defensat la tria d'Acciona per gestionar ATLL assegurant que la seva va ser "la millor oferta per a les butxaca dels ciutadans". Si hagués resultat escollida Agbar, que pugnava amb Acciona i que ha acabat duent el concurs als tribunals, s'haguessin hagut d'apujar les tarifes de l'aigua, ha afegit el conseller entrevistat a TV3.

L'adjudicació de l'ATLL a Acciona ha desembocat en un complex conflicte judicial que fa perillar la concessió. El Suprem va denegar a principis de desembre que Acciona pugui seguir gestionant l'ATLL de manera provisional mentre el TSJC no es pronunciï sobre el fons del concurs, tal com havia sol·lictat la Generalitat. 

Per això, Vila ha reiterat que  el Govern crearà a partir d'aquest mateix dilluns una mesa de contractació que haurà d'estudiar com es dona compliment a aquesta sentència del Suprem que ha tombat la proposta de la Generalitat per guanyar temps i deixar, encara que sigui transitòriament, la gestió en mans d'Acciona.

El conseller ha insistit que aquest conflicte als tribunals no fa perilla en cap moment la gestió de l'aigua per als ciutadans. També ha restat dramatisme al possible impacte que aquest fiasco pot tenir sobre les finances de la Generalitat, que podria acabar obligada a compensar Acciona, que ha pagat 300 milions i ja ha fet inversions en aquesta infraestructura.

 

 

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT