Economia 18/04/2013

El futur 'outlet' de Viladecans tindrà 150 botigues amb descomptes mínims del 30%

El nou complexe, que crearà uns 1.000 llocs de treball, entrarà en funcionament el 2015 després d'una inversió d'uns 80 milions d'euros

Efe
2 min

ViladecansEl futur centre comercial "d'outlets" que es construirà als terrenys de Ca n'Alemany de Viladecans (Baix Llobregat) tindrà unes 150 botigues que oferiran productes de primeres marques amb descomptes de, com a mínim, el 30%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així s'ha indicat aquest matí a la presentació del projecte a Viladecans (Baix Llobregat) en què han participat el conseller de Territori i Sostenibilitat (TiS), Santi Vila; l'alcalde de la localitat, Carles Ruiz, i el responsable de l'empresa Neinver a Espanya, Eduardo Ceballos.

Aquesta empresa, el segon operador d'outlets d'Europa, té previst que el centre pugui començar a funcionar a final del 2015, invertirà 80 milions d'euros i calcula que es crearan 1.000 llocs de treball de manera directa.

El responsable de Neinver a Espanya ha subratllat la "ubicació excepcional i estratègica de l'espai" i ha destacat la proximitat d'importants vies de comunicació i infraestructures com el port i l'aeroport.

Els promotors de la iniciativa pretenen atreure bona part dels turistes internacionals que visiten Catalunya i confien rebre cada any la visita de més de 3.000 persones.

De la seva banda, el conseller Vila s'ha compromès a incrementar la freqüència de pas dels trens de rodalia que paren a l'estació de Viladecans.

"La millora de la freqüència de pas ha de ser una realitat abans que el projecte es posi en marxa", ha dit Vila.

El titular de TiS ha dit que el projecte neix de la reflexió dels ajuntaments de la zona i de la Generalitat per impulsar l'economia de la zona Delta del Baix Llobregat, especialment castigada per la crisi, i ha assegurat que "avui és un dia transcendent per al Baix Llobregat, per a la Regió Metropolitana i per a Catalunya".

Vila ha destacat la importància de la ubicació del projecte i ha recordat que a la zona conflueixen "les infraestructures, la disponibilitat de sòl i la presència de compradors".

El centre comercial es construirà en una parcel·la de 75.000 metres quadrats, entre l'autopista del Garraf (C-32 i les vies del tren) propietat de l'Incasòl i on estava previst, inicialment, construir el parc aeroespacial de Catalunya, un projecte que ha quedat sense executar-se com a conseqüència de la crisi econòmica.

El nou centre comercial comptarà amb un accés propi des de l'autopista C-32. Està previst que el mes de maig vinent comencin les obres per a la construcció d'un viaducte, que suposarà el desviament del trànsit per l'actual sortida 52-Viladecans Sud de la C-32.

El consorci que s'encarrega de la urbanització de la zona, integrat per l'Incasòl i l'ajuntament, ha iniciat també el procés per a l'adjudicació d'una primera fase de les obres que suposarà la urbanització de 6,26 hectàrees.

La urbanització i la construcció del viaducte tindran un pressupost d'11,5 milions d'euros i està previst que acabin a l'agost de l'any vinent.

Es preveu, a més que, en la primavera de l'any vinent, comencin les obres d'urbanització de les 42,9 hectàrees de terreny en les quals s'aixecarà el centre comercial, que comptarà amb un pressupost de 20,6 milions d'euros.

El projecte inclou la construcció en aquesta zona d'una bassa de laminació de 90.000 metres cúbics que servirà per evitar inundacions en cas de desbordament a la veïna riera de Sant Llorenç.

stats