TARGETES
Economia 08/12/2010

Brusel·les declara “vinculants” els compromisos de Visa d'abaixar comissions

L'executiu comunitari creu que les comissions interbancàries de les targetes de dèbit són contràries a la lliure competència

Efe
1 min
El comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia

Brusel·lesLa Comissió Europea (CE) ha declarat "legalment vinculants" els compromisos anunciats per Visa per rebaixar les comissions interbancàries que aplica als pagaments realitzats amb targetes de dèbit. Brussel·les considera aquestes comissions contràries a la lliure competència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Visa haurà de mantenir els compromisos, que seran controlats per un fideïcomissari, per quatre anys. Posteriorment, la CE avaluarà de nou la situació de mercat. Aquests compromisos suposen una reducció mitjana del 60% per a les comissions nacionals i un 30% per a les internacionals.

Les anomenades comissions multilaterals d'intercanvi (CMI) per a pagaments amb targeta són fixades per les entitats bancàries membres de Visa Europa, tot i que en última instància són els consumidors els que les abonen, ha recordat la CE.

D'altra banda, la Comissió ha fet saber que Visa Europa s'ha compromès a incrementar les mesures de transparència i competència als mercats de targetes de pagament. El comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia, creu que unes tarifes interbancàries més baixes impusaran "beneficis reals" per a bancs i consumidors.

stats