Economia 28/02/2012

Visa posarà en marxa el pagament amb el mòbil sense contacte als Jocs de Londres

La companyia presenta el seu catàleg de dispositius que permetran pagar el bus i les petites compres al voltant de la Vila Olímpica només acostant el telèfon a un terminal de venda

Efe
2 min

BarcelonaVisa ha desplegat en el Mobile World Congress de Barcelona tot el seu catàleg d'aplicacions i dispositius equipats amb sistema NFC (Near Field Communication), que tindran en els Jocs Olímpics de Londres, a l'estiu, la seva gran prova de foc.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El vicepresident de pagament amb mòbil de Visa Europa, Andrea Fiorentino, ha rebut un reduït grup de mitjans per explicar-los com potenciaran el desembarcament dels pagaments mitjançant NFC al Regne Unit gràcies a un acord segellat en aquest país amb el banc Lloyds TSB i l'operadora O2.

Pagar el bitllet d'autobús (en el metro no es podrà fer perquè el sistema de pagament del suburbà londinenc es cobra per zones a la sortida) o realitzar petites compres als voltants de la Vila Olímpica serà possible durant els pròxims Jocs Olímpics amb tan sols passar el mòbil per damunt dels punts de venda preparats.

Per Fiorentino, la tecnologia estava preparada "des de fa molt de temps" per realitzar aquest tipus de pagaments; no obstant això, fins ara "ha existit un problema de comunicació entre operadores i entitats bancàries" a l'hora de posar-se d'acord per oferir aquests serveis, que a poc a poc es van materialitzant.

Una de les novetats que Visa presenta en aquest MWC és una aplicació de pagaments P2P (de persona a persona) que permet enviar diners a un altre usuari amb tan sols conèixer el seu número de telèfon.

Amb aquest sistema, els diners "es descarreguen" d'una targeta a una altra, i es pot detallar el concepte de la transacció, que encara no se sap si comportarà algun tipus de comissió bancària.

El primer dia de la fira, Visa i Vodafone anunciaven un acord de col·laboració per oferir sistemes de pagament que Fiorentino ha descrit com una cartera. El fabricant de sistemes de pagament s'ha encarregat de la seva tecnologia per certificar-ne la seguretat.

Per a transaccions de més de 20 euros se sol·licitarà a l'usuari la introducció d'un codi d'ús per a aquesta aplicació, que és diferent del PIN de la targeta i que, per tant, es podrà combinar en el futur amb sistemes de reconeixement d'iris i altres eines que aportin més seguretat.

Els que siguin propensos a perdre el mòbil no han de preocupar-se: n'hi haurà prou avisant de la pèrdua al banc o a l'operador perquè es cancel·lin les futures transaccions.

"És més fàcil que la gent entri en una botiga Vodafone que en un banc", ha explicat Fiorentino sobre el canvi d'escenari que està vivint la indústria dels sistemes de pagament.

Per ell, aquest tipus d'aplicacions no només agiliten els pagaments, "també ajuden a organitzar-se, a controlar quants diners gastes i en què: no em vaig adonar de la quantitat de cafè que prenia fins que vaig poder veure els meus pagaments detallats en l'aplicació".

stats