LABORAL
Economia 14/02/2013

Vodafone arriba a un acord amb els sindicats per acomiadar 620 treballadors

L'empresa externalitzarà 130 llocs de treball, modificarà les condicions laborals a 150, rebaixarà salaris i suprimirà els tiquets restaurant als directius

Efe
2 min

MadridLa direcció de Vodafone Espanya i els sindicats han arribat a un acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per 900 treballadors per la companyia, de manera que hi haurà 620 acomiadaments, 130 externalitzacions i es canviaran les condicions laborals de 150 empleats més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Vodafone Espanya, que compta amb uns 4.200 treballadors a Espanya, explica en una nota de premsa que l'acord preveu indemnitzacions de 45 dies de salari per any treballat fins al 12 de febrer del 2012 i de 33 dies des d'aquesta data fins a l'extinció del contracte, amb un límit de 24 mensualitats.

Els empleats podran acollir-se voluntàriament a aquesta mesura i els afectats més grans de 55 anys podran sol·licitar un pla de jubilació anticipada.

Vodafone externalitzarà activitats que afecten 130 treballadors, per als quals garanteix un any de feina i un segon any sense aplicació d'acomiadaments col·lectius condicionat als resultats financers.

L'empresa també modificarà les condicions laborals de 150 empleats per "oferir una millor resposta a les necessitats dels clients i tenir una estructura organitzativa més àgil".

Altres mesures d'estalvi són l'eliminació dels tiquets de restaurant per a tots els directius, una mesura que afectarà uns 400 professionals, i per a la resta dels empleats es reduirà la part variable del seu salari entre un 6% i un 15%. A més, la jornada intensiva que ara s'aplicava durant els tres mesos d'estiu es reduirà al mes d'agost.

La nota assenyala que també s'inclouen programes reforçats d'ajuda a la recerca d'una nova feina. Explica que el pacte reflecteix el compromís de les parts per contribuir a la viabilitat de l'empresa, i per tant permet incrementar el capital disponible per tal de realitzar les inversions necessàries en infraestructura i xarxes i, d'aquesta manera, contribuir a la competitivitat de l'operadora.

Afegeix que el pacte és el resultat de la voluntat negociadora de les parts, que han aprofitat al màxim el marc legal existent. Les mesures acordades s'incorporaran al nou conveni col·lectiu que se signarà en les pròximes setmanes i que estarà vigent fins al 31 de desembre del 2014.

stats