Volkswagen vol enllestir aquest any les revisions del Dieselgate

El grup assegura que ja ha contactat amb el 100% dels clients a Espanya i que tindrà una solució abans del gener

El grup Volkswagen vol tancar l'any amb una solució per a tots als afectats per l'escàndol dels motors dièsel trucats. La directora de la companyia a Espanya, Laura Ros, ha explicat en declaracions a la Cope que ja han contactat amb "el 100% dels clients".

L'automobilística assegura que els "enginyers treballen contra rellotge per tenir a punt totes les solucions per a tots els vehicles", explica Ros. Aquesta directiva també ha admès que es tracta d'un procés molt complex perquè " hi ha més de 900 combinacions; cada combinació de motor, model i tipus de canvi té una solució específica". Els tècnics estan reparant els que ja tenen una solució disponible, i el grup espera tancar l'any havent trobat una solució per a gairebé el miler de casuístiques diferents.

Segons ha explicat Ros "la intervenció és gratuïta, durarà una hora i el vehicle no perd cap de les seves propietats". Així doncs, Volkswagen manté que la reparació del motor no implica cap disminució de prestacions ni tampoc un augment del consum en combustible.

Previsió d'inversió

La companyia referma la intenció d'invertir més de 1.000 milions d'euros a la planta de Navarra per fabricar el Polo i un altre model a partir del 2018. De fet, Ros ha qualificat aquesta fàbrica com una "referència a nivell mundial".

Més continguts de