Vueling i Qatar Airways s'alien per augmentar les connexions al Prat

El 'hub' de Vueling a Barcelona alimentarà els vols des d'Europa de l'aerolínia de Qatar

Les aerolínies Vueling i Qatar Airways col·laboraran per augmentar les connexions de vols a l'Aeroport del Prat. L'acord a què han arribat permetrà a Qatar incrementar el nombre de passatgers des d'Europa i reforçarà el 'hub' de Vueling a la ciutat, segons han explicat aquest dimarts totes dues companyies.

"Aquest acord amb Vueling és el primer pas per oferir als nostres clients un accés fàcil quan viatgin des de i cap a Europa via l'aeroport del Prat", ha defensat el director del grup Qatar Airways, Akbar Al Baker. L'aliança arriba després que Qatar Airways entrés a l'aliança de companyies Oneworld l'any passat.

Vueling té a Barcelona el seu principal centre d'operacions, amb un 38% de la quota de mercat i una oferta de 121 destinacions amb connexions a Europa, l'Àfrica i Orient Mitjà. "En els últims cinc anys Vueling ha sigut el motor de creixement de l'Aeroport del Prat. Aquest nou acord potenciarà el trànsit de llarga distància, catapultant així l'aeroport de Barcelona a les primeres posicions d'Europa", ha explicat el conseller delegat de Vueling, Álex Cruz.

Qatar Airways va començar les seves operacions a Espanya l'any 2005 i ara opera deu vols setmanals a Barcelona i set vols setmanals a Madrid que s'incrementaran fins a deu d'aquí a un mes.