AEROLÍNIES
Economia 04/05/2011

Vueling quadruplica les seves pèrdues per l'increment del preu del petroli

La companyia aèria catalana va perdre 23 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any

Efe
2 min

BarcelonaL'aerolínia Vueling va perdre 23 milions d'euros el primer trimestre de l'any 2011, gairebé quatre vegades més que en el mateix trimestre de l'any anterior, en què les pèrdues es van situar en 6,3 milions, a causa del fort increment del preu del combustible.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat avui l'aerolínia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), els resultats del primer trimestre s'han vist afectats per un augment del 41% en el preu del combustible i pel fet que aquest any tota la Setmana Santa s'ha concentrat en el segon trimestre.

La xifra de facturació aconseguida per Vueling el primer trimestre ha estat de 127,1 milions, un 10% menys que en l'any anterior.

El nombre de vols operats ha disminuït en un 5% durant el primer trimestre a causa de l'augment del preu del combustible, que ha obligat a reduir freqüències per optimitzar la rendibilitat de les operacions.

L'augment de la pressió de la competència en les rutes operades i la concentració del període de la Setmana Santa a l'abril, quan l'any passat va ser al març, han afectat l'ingrés unitari per seient i quilòmetre ofert, que ha baixat un 5%, cosa que explica la reducció dels ingressos.

L'Ebitda (resultat operatiu abans de costos de lísing, amortitzacions, interessos i impostos) ha estat de 10,5 milions negatius davant del resultat positiu d'11 milions del primer trimestre l'any anterior i el flux de caixa el primer trimestre d'aquest any es va situar en menys d'1,5 milions d'euros.

Vueling ha transportat 2.068.842 passatgers en el primer trimestre del 2011, un 7% menys respecte al mateix període de l'any anterior.

L'aerolínia ha operat 16.860 vols i ha tingut un nivell d'ocupació del 69% i, segons Vueling, continua mantenint el seu lideratge a l'aeroport del Prat (Baix Llobregat), on té una quota del 22%, nou punts per davant del seu més pròxim competidor.

La posició de caixa de Vueling és de 206 milions.

Vueling preveu iniciar una fase de creixement a partir d'aquest segon trimestre de l'any, cosa que el portarà a transportar un 15% més de passatgers que l'any anterior i que vindrà per l'acord entre Vueling i Iberia per operar una sèrie de rutes a Madrid i per l'augment de bases, rutes i freqüències de Vueling.

Durant l'any 2011 Vueling preveu seguir amb el seu pla de reducció de costos, que permetran estalviar 13,1 milions d'euros anuals, i ja en el primer trimestre s'han estalviat 1,5 milions.

Vueling considera que l'augment del preu de combustible és una amenaça important per a tot el sector aeri i creu que el feble comportament de la demanda al mercat domèstic d'Espanya és un altre risc, de la mateixa manera que el descens de tarifes que pot continuar els pròxims mesos.

stats