AEROLÍNIES
Economia 12/01/2012

Vueling obrirà 23 noves rutes al Prat a la temporada d'estiu

L'aerolínia invertirà 325 milions d'euros en la incorporació de cinc avions a la base de Barcelona

Ignasi Pujol
1 min
Màxima competència Els avions del grup irlandès Ryanair sembla que han guanyat la partida als de companyies com Vueling a l'aeroport del Prat.

BarcelonaVueling ha anunciat aquest matí que obrirà 23 rutes a Barcelona durant la propera temporada d'estiu. Aquesta aposta suposa un creixement del 17,5% en el nombre de seients oferts des del Prat, l'increment més important de l'aerolínia de baix cost des de la fusió amb Clickair, el juliol del 2009.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les noves connexions s'atendran gràcies a la incorporació de cinc nous avions a la base de Barcelona (que ja en sumarà 28), i suposaran una inversió de 325 milions d'euros. També comportaran la contractació de 165 persones.

Entre les noves rutes figuren Lanzarote, Sant Sebastià, Almeria, Lourdes (França), Malmö (Suècia), Nuremberg (Alemanya), Edimburg i Southampton (Regne Unit), Stavanger (Noruega) i Split (Croàcia).

Amb les noves rutes Vueling sumarà una oferta de 70 connexions des de Barcelona. La companyia, participada per Iberia en un 46%, preveu duplicar els passatgers de connexió al Prat aquest any, fins a assolir els dos milions de viatgers.

A més de l'expansió a la capital catalana, Vueling obrirà una nova base d'operacions a Son Sant Joan, l'aeroport de Palma.

stats