Economia 08/03/2013

Vueling toca màxims de 20 mesos a borsa després de rebutjar l'opa de IAG

La cotització de la 'low cost' catalana es dispara un 5% en l'obertura del mercat aquest divendres i arriba als 8,37 euros per acció

X.a.
1 min
La jugada mestra d'Iberia al Prat

BarcelonaLa decisió del consell d'administració de Vueling de recomanar als accionistes que rebutgin l'oferta pública d'adquisició d'accions (opa) de IAG ha disparat el preu de les accions de la 'low cost' catalana, que aquest divendres han obert amb una pujada del 5% i han arribat a cotitzar a 8,37 euros, el màxim des del juliol del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'aerolínia va prendre aquesta decisió dijous i va explicar, en un comunicat a la CNMV enviat després del tancament de la borsa, que el motiu era que l'oferta de IAG, de 7 euros per acció, era inferior al valor en borsa de Vueling.

Quan IAG, grup que integra Iberia i British Airways i que té el 45,85% de les accions de Vueling, va anunciar l'oferta per adquirir, com a mínim, el 90% de la 'low cost', el preu ofert suposava una prima del 27,97% sobre la cotització de les accions, però el mateix anunci ja va fer revaloritzar la cotització de Vueling.

Els principals directius de Vueling, començant pel seu president, Josep Piqué, han manifestat la decisió de no vendre els seus paquets accionarials. I, atesa l'alça a borsa, tot fa pensar que IAG haurà d'apujar l'oferta per poder completar l'opa sobre l'aerolínia catalana.

stats