Vueling refà de dalt a baix la seva cúpula després de la crisi

L'aerolínia catalana frenarà el ritme de creixement per centrar-se a oferir un bon servei i fitxa deu nous alts càrrecs 

Vueling prem el botó de pausa. L' aerolínia catalana de baix cost ha anunciat aquest dimarts una reestructuració de dalt a baix de la seva cúpula directiva que passa per la incorporació de fins a 10 responsables d'àrea i que busca posar punt i final a la imatge d'aerolínia de baix cost amb problemes operatius que va quedar després del col·lapse durant l'operació sortida de l'últim agost. De fet, durant els últims dos anys l'aerolínia havia patit una fuga de fins a una desena d'alts càrrecs, resultat de la política marcada per l'antic president, ara a British Airways, Álex Cruz. Per això, Javier Sánchez-Prieto, president de l'aerolínia des del març passat, ha construït una nova cúpula directiva que amplia el comitè de direcció a set àrees principals, incloent-hi l' àrea de clients, la de comunicació, la de recursos humans i la d' estratègia, una estructura similar a la que té l'aerolínia del mateix grup Iberia, d'on prové Sánchez-Prieto. 

En un comunicat, Vueling parla obertament d'una nova etapa que té dos eixos centrals: reforçar l'atenció i l'experiència del client i els processos operatius. Precisament aquest estiu Vueling va veure com la seva operativa quedava col·lapsada per una reconeguda mala planificació. Amb els efectius que comptava, Vueling no podia fer front a una temporada d'estiu sobredimensionada que preveia continuar creixent a ritmes superiors al 10%, cosa que va provocar retards massius, anul·lacions de vols i onades de queixes dels seus usuaris. Per això, la companyia afronta ara no només un rentat de cara, sinó un replantejament absolut del seu model de negoci que passa per frenar un ritme de creixement frenètic, segons detallen fonts del sector. 

L'operativa de l'aerolínia també es reformula. Vueling ja ha tancat recentment les bases de Catània i Palerm però a més tal com ha pogut saber l'ARA i ha confirmat l'aerolínia, també tancarà el destacament de Brussel·les aquest 30 d'octubre. Tal com explica un portaveu de la companyia, a partir d'ara Vueling centrarà esforços a Espanya, França i Itàlia i a la resta de països que no siguin aquests tres estratègics s'eliminaran les rutes que no tinguin com a destinació Espanya, per això, Brussel·les perdrà els vols de Lisboa i Oporto i un avió que és el que hi havia fins ara. La companyia aclareix que aquesta redistribució de l'operativa no afectarà en cap cas al nombre de treballadors. 

Tempesta de crítiques al paradís de Vueling

Les cares visibles d'aquest canvi seran totes provinents d'altres companyies, i majoritàriament estrangeres. D'una banda, Vueling incorpora com a director d'Estratègia Mike Delehant, de Southwest; com a director de l'àrea de Clients, Calum Laming, d'Ethiad, i Anna Fernández com a directora de Comunicació, que ja havia treballat anteriorment per a Vueling. A més, a l'àrea de client s'incorporen dos responsables més a atenció al client i a experiència del consumidor. Per últim, Vueling reforça la seva àrea d'operacions amb Warren Gravell com a director de control operatiu provinent d'EasyJet i dos responsables més per als sectors de tripulacions. A l'àrea comercial s'incorpora Luis Galí com a cap d'estratègia comercial i una persona més a l'equip. En total, doncs, són 10 noves incorporacions en càrrecs de responsabilitat.

Més continguts de