Economia 31/07/2012

Wall Street obre a la baixa davant de nous dubtes sobre la recuperació econòmica

El consum dels nord-americans va caure al juny i el cost de la mà d'obra va augmentar un 0,5 el segon trimestre d'enguany

Efe
2 min
La seu de Wall Street a Nova York / Reuters

WashingtonWall Street ha obert a la baixa davant els dubtes dels inversors respecte la recuperació de l'economia dels Estats Units, renovats per la publicació de diverses dades macroeconòmiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La despesa dels consumidors del país al juny ha estat el primer recordatori de la debilitat de la recuperació. Aquest indicador, que representa més de dos terços de l'activitat econòmica del país, va retrocedir un 0,1% el juny segons ha informat el departament de comerç. Aquesta caiguda se suma a una caiguda similar viscuda el mes de maig.

Per la seva banda, el govern dels EUA va informar que els ingressos personals van augmentar al juny un 0,5% pel que la taxa d'estalvi va passar del 4% de maig al 4,4% al juny, el nivell més alt en un any.

Un altre indicador publicat avui ha estat el cost de la mà d'obra del país, que ha augmentat un 0,5% en el segon trimestre. L'índex, compost pels sous i els beneficis de les empreses, va augmentar un 0,4 els tres mesos anteriors.

Amb tot, aquest segon semestre, els sous, que representen el 70% dels costos laborals, van pujar un 0,4% i els beneficis un 0,6%. En un any, el cost de la mà d'obra va augmentar un 1,7%, en paral·lel a la inflació, una prova de la debilitat d'un mercat laboral on no hi ha una gran pressió per augmentar els sous.

Finalment, la tercera dada macroeconòmica publicada avui i la única que dóna una mica d'optimisme als inversors ha estat el preu de l'habitatge a les vint principals ciutats dels Estats Units, que va pujar un 2,2% el maig, el seu segon mes consecutiu. La dada de maig, però, si es compara amb la del mateix mes de l'any anterior, mostra un descens del 0,7% pel que els experts consideren que el preu de l'habitatge s'està estabilitzant.

stats