Economia 11/07/2017

Worldsensing tanca una ronda de 8 M€ amb inversors estrangers

Aquesta tecnològica ha duplicat la facturació els últims tres anys

Júlia Manresa
2 min
Ignasi Vilajosana, conseller delegat i fundador de Worldsensing.

Worldsensing ha passat de desenvolupar el sistema d’aparcament intel·ligent del districte de les Corts de Barcelona a encarregar-se de la instal·lació i desenvolupament del programari intel·ligent de les 26 mines d’extracció de gas i petroli més importants del món. Aquesta companyia dedicada a l’internet de les coses va ser fundada a Barcelona el 2008 i acaba d’aconseguir la seva quarta ronda d’inversió, aquesta vegada amb l’entrada a l’accionariat de McRock Capital, un gestor de fons canadenc especialista en internet de les coses; i ETF Partners, un inversor paneuropeu centrat en sostenibilitat. A més, la multinacional Cisco ha tornat a invertir-hi ampliant la seva presència a la companyia. En total aquesta últim injecció de capital suposa 8,3 milions d’euros per ampliar presència als EUA, l’Àsia i el Pròxim Orient.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons afirma a l’ARA el conseller delegat i fundador de Worldsensing, Ignasi Vilajosana, aquesta tecnològica que acaba d’estrenar oficines a la plaça de Sants ha duplicat la facturació els últims tres anys i ha passat de facturar uns quatre milions anuals el 2015 a 8, 5 milions aquest 2016. I el mateix ha passat amb la plantilla: Worldsensing comptava aleshores amb uns 45 treballadors entre Barcelona i Londres i ara ja són 75 entre totes dues capitals, però amb la novetat que ja busca ubicació per a unes terceres oficines a Los Angeles. Segons Vilajosana, tenint en compte que la part del negoci que més creix és la mineria, possiblement la pròxima ubicació serà més a l’est de l’hemisferi, l’Àsia o el Pròxim Orient. A part d’aquests inversors, que a partir d’ara entren al seu consell d’administració, en les últimes rodes Worldsensing havia captat la intenció del gegant japonès Mitsui, però també de Telefónica, la Fundació José Manuel Entrecanales o Endeavor Catalyst.

Arrels a Barcelona

Aquesta tecnològica té dues branques del negoci ben diferenciades, la que té com a client principal l’administració en forma d’ajuntaments o institucions públiques, a les quals ofereixen solucions de mobilitat intel·ligent, i la del sector de la mineria i l’explotació de recursos naturals. Amb tot, els seus principals clients no són ni catalans ni europeus. Com explica Vilajosana, els últims anys han guanyat presència en ciutats com Qatar, Casablanca, Durham (Canadà) i Guadalajara (Mèxic).

A Europa, a més de les solucions intel·ligents del metro de París o Londres, el negoci creix poc. Tenint en compte això i el fet que els seus inversors són principalment internacionals, Worldsensing podria tenir més sentit en qualsevol altra ciutat que a Barcelona. Tot i això, Vilajosana assegura que la capital catalana s’està convertint en un enclavament “molt interessant” per a l’ecosistema i amb molta capacitat per atreure talent d’arreu.

stats