Economia
Economia 09/11/2011

Xavier Sala i Martín: “Rescatar bancs em sembla un error”

L'economista considera que salvar els estalvis de les persones “és més barat”, i subratlla la idoneïtat de reduir el gruix de bancs i mantenir els que siguin “sans”

Ara
1 min

BarcelonaL'economista català Xavier Sala i Martín considera “un error” rescatar “els bancs” amb una situació financera crítica, i subratlla que “és més barat” salvar els estalvis de les persones. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Sala i Martín s'ha referit a la idoneïtat de reduir el gruix de bancs i mantenir els que siguin “sans”. “Si en tenim 14 en comptes de 200, no passa res”, ha dit l'economista, que ha assenyalat el cas de Lehman Brothers com a exemple d'entitat que no s'hauria d'haver “salvat” quan va entrar en fallida el 2008: “El sistema financer ha assolit un poder tan gran que sembla que sigui molt fort tancar un banc. I no ho és”, ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Respecte a la crisi del deute europeu, el professor d'economia i catedràtic de la Universitat de Columbia assegura que el BCE “és l'únic que pot salvar Europa de la crisi”, però subratlla la necessitat de l'aval alemany perquè l'entitat pugui “imprimir diner”. En aquest sentit, Sala i Martín considera que “els alemanys estan jugant un joc perillós”, perquè posen els socis europeus “al llindar del precipici”, però s'ha mostrat convençut que “no ens deixeran anar”. De totes maneres, ha subratllat que la cancellera alemanya, Angela Merkel, “no controla bé del tot la situació”: “Pot ser que peti tot i se li escapi de les mans”.

stats