ENTITATS FINANCERES
Economia 13/04/2011

La Xina podria invertir fins a 9.000 milions d'euros a les caixes

El fons sobirà xinès té 6.200 milions preparats per ficar a les entitats espanyoles, que se sumarien als 2.800 milions que les empreses xineses també tenen previst invertir a les caixes

Redacció
1 min
Zapatero, durant el seu viatge a la Xina

BarcelonaEl Banc d'Espanya va xifrar en 15.000 milions d'euros les necessitats de capital que necessiten les entitats financeres espanyoles per millorar la seva solvència fins als nivells exigits pel regulador. En la seva visita a la Xina, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, hauria emparaulat una inversió a les caixes provinent d'aquell país de fins a 9.000 milions d'euros, és a dir, més de la meitat de les necessitats de capital del sistema financer espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Zapatero s'ha reunit amb els representants del fons sobirà del país i d'alguns dels grans bancs xinesos. El fons sobirà xinès estaria disposat a invertir 6.200 milions d'euros a les caixes, una quantitat a la qual s'hauria d'afegir la inversió que preveuen algunes grans empreses del país, que arribaria als 2.800 milions.

Durant el viatge, la delegació espanyola ha desvetllat la xifra total que els xinesos estarien disposats a invertir a les caixes, però no quines entitats desperten més interès entre els inversors.

A la comitiva que ha acudit a la reunió hi ha representants de la Comissió Regulatòria Bancària Xinesa, Xina Investment Corporation, el Banc del Poble de Xina, el Banc Citic Grup, i l'Administració Estatal de Divises de la Xina. Tant la Xina Ivestment Corporation com l'Administració Estatal de Divises han comprat deute espanyol en el passat. De fet, a banda de l'interès que han despertat entre els xinesos les caixes, també hi ha el deute sobirà espanyol, en el qual també preveuen invertir capital.

stats