Publicitat
Publicitat

El gegant asiàtic té 1,16 bilions de dòlars en bons nord-americans

La Xina, el principal creditor dels EUA, exigeix garanties

L'agència oficial xinesa diu que "la rebaixa de qualificació és una factura que els Estats Units han de pagar per la seva addicció a l'endeutament i per les baralles polítiques sense visió de futur"

La Xina ha criticat durament el govern dels Estats Units per la rebaixa de qualificació que ha rebut el deute del país. El gegant asiàtic és el principal creditor dels EUA: té 1,16 bilions de dòlars en bons nord-americans i 3,2 milions de reserves de moneda estrangera en dòlars.

L'agència oficial de notícies xinesa Xinhua ha publicat un editorial en què diu que "la rebaixa de qualificació és una factura que els Estats Units han de pagar per la seva addicció a l'endeutament i per les baralles polítiques sense visió de futur". "La Xina té tot el dret ara de reclamar als Estats Units que corregeixin els errors estructurals del seu deute i garanteixin la seguretat dels actius en dòlars de la Xina", raona Xinhua.

Al mateix temps, l'agència reclama "supervisió internacional" per a la moneda nord-americana. A més, proposa com a alternativa al dòlar "una nova moneda de reserva estable i assegurada a nivell global" per evitar la dependència mundial del bitllet verd.

Més continguts de