INDÚSTRIA
Economia 27/01/2011

Yamaha justifica el trasllat a França per motius de "sostenibilitat econòmica"

La multinacional confirma a la plantilla el tancament de la fàbrica de motocicletes i els sindicats asseguren que els costos a la planta francesa són molt més elevats que a Catalunya.

Elena Freixa
1 min
Els treballadors de Yamaha defensen la competitivitat de la fàbrica catalana davant la francesa.

BarcelonaLa direcció de Yamaha ha comunicat oficialment a la plantilla el tancament de la fàbrica de motocicletes de Palau-solità i Plegamans, la qual cosa suposa l'acomiadament de 417 persones, per portar la producció a una planta del grup a França. L'empresa diu que es tracta d'una decisió que busca la "sostenibilitat econòmica".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la multinacional japonesa justifica el trasllat a Sant-Quentin (França) com una decisió "condicionada pel descens de vendes i per un marc econòmic desfavorable a curt i mitjà termini" especialment a Europa, que els ha obligat a redefinir el negoci a nivell global.

Yamaha ha afegit que la caiguda del mercat europeu ha obligat a revisar la sobrecapacitat productiva i que la concentració a la planta francesa respon a motius "d'eficiència productiva, de logística i de sostenibilitat econòmica".

Els sindicats han criticat l'anunci i han defensat la competitivitat de la fàbrica catalana, amb uns costos laborals molt per sota que els de l'estat veí. Han instat el Govern a lluitar per aconseguir mantenir els llocs de treball i han alertat dels efectes que pot tenir en tot el conjunt de proveïdors del sector.

A més a més, la plantilla s'ha mostrat indignada pel fet que la notícia saltés als mitjans de comunicació ahir, abans que la direcció els comuniqués oficialment la seva decisió.

En el comunicat, Yamaha ha explicat que vol abordar amb rapidesa les negociacions per aconseguir un pla social que disminueixi els efectes negatius del tancament. Els plans passen per deixar de produir a Palau a partir del mes de juny.

stats