AUTOMOCIÓ
Economia 02/03/2011

Yamaha presenta un ERO per tancar la planta que té a Catalunya

El comunicat difós per l'empresa justifica l'expedient pel seu descens de vendes en el mercat europeu, que es situa en una caiguda del 47% en tres anys, i per la reducció de la producció a Europa, que hauria passat a la meitat durant els últims dos anys

Efe
2 min

BarcelonaLa multinacional japonesa Yamaha ha presentat avui un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a la Generalitat. El pla social afecta a 388 treballadors i té com a objectiu tancar la planta que l'empresa té a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat la companyia, les condicions són de quaranta-cinc dies per any treballat amb un màxim de quaranta-dues mensualitats i un pla social que preveu la recol·locació a la seva planta de Saint Quentin (França) de fins a un màxim de cent empleats.

Així mateix, a l'apartat de prejubilacions, els treballadors amb una edat de 58 o 59 anys, a data de 31 de març d'aquest any, percebran el 80% del salari net fins a l'edat de jubilació. Els empleats amb més de 59 anys, per la seva banda, cobraran el 90% del salari net fins a l'edat de jubilació. El pla social també inclou un assessorament per la recol·locació dels treballadors acomiadats.

El comunicat difós per l'empresa justifica l'expedient pel seu descens de vendes en el mercat europeu, que es situa en una caiguda del 47% en tres anys, i per la reducció de la producció a Europa, que hauria passat a la meitat durant els últims dos anys.

Els treballadors asseguren que l'expedient de regulació no es deu a raons econòmiques, sinó a motius tècnics i productius que consideren "totalment injustificats".

Els representants de la companyia adverteixen que si s'accepta el tancament es posaran en perill uns 26.000 llocs de treball del sector a Espanya, dels que entre 5.000 i 6.000 estan a Catalunya.

El secretari general de CCOO a Yamaha, Oscar Ribera, ha mostrat la seva "oposició total" a l'ERO i espera que el Govern "recapituli" la decisió de la companyia japonesa.

La fàbrica produeix en aquests moments set models diferents de motocicletes de diversos cubicatges, entre ells 600cc, 125cc, 250cc i 50cc.

stats