La ZAL invertirà 18 milions en una nau per a Alfil Logistics

La companyia logística disposarà de 35.000 m2 més

Cilsa, la companyia que gestiona la zona d'activitats logístiques (ZAL) de Barcelona, invertirà 18 milions d'euros en la construcció d'una nova nau per a la companyia Alfil Logistics. Cilsa, que presideix Sixte Cambra, està participada per Port de Barcelona, Merlin Properties i la societat estatal Sepes.

La nova nau, d'última generació, tindrà 35.000 m2 i s'aixecarà sobre una parcel·la de 167.312 m2 on Alfil ja disposa d'una altra nau de 100.000 m2. A les noves instal·lacions Alfil hi desenvoluparà activitats de 'contract logistic' (solucions logístiques integrals per a tercers) i ampliarà els serveis de règims duaners, amb la qual cosa es potenciarà l'activitat marítima, aèria i de ferrocarril. Posar la nova nau en funcionament comportarà la creació de 75 nous llocs de treball.

La nova nau comptarà amb moderna tecnologia, i el projecte constructiu incorpora criteris de sostenibilitat, amb solucions d'eficiència energètica, ús d'energies alternatives, millora de la qualitat ambiental interior i eficiència en el consum d'aigua. La nova nau es construirà en la zona de la ZAL Port.

El director general de Cilsa, Alfonso Martínez, ha destacat que amb aquest projecte la companyia es converteix en el principal soci d'infraestructures logístiques d'Alfil i, alhora, consolida la ZAL com a "centre logístic de referència", amb un parc total de 681.364 m2 i amb una capacitat addicional per construir 285.000 m2 més.

Per la seva banda, el director general d'Alfil Logistics, Jaume Bonavia, ha subratllat la "importància geoestratègica de la ubicació" de les noves instal·lacions.