Economia 22/12/2010

Zapatero avança que la reforma de les pensions mantindrà "el grau d'ambició" inicial

El president espanyol compareix a la cambra baixa per donar explicacions del Consell Europeu de la setmana passada

Joan Rusiñol
1 min
Zapatero, en la sessió d'aprovació dels pressupostos al Congrés

MadridZapatero ha assegurat que el seu govern continua compromès amb la consolidació fiscal i la reducció del dèficit públic, la transparència i l'aplicació de les reformes estructurals. És per això que ha tornat a confirmar la data del 28 de gener per presentar la proposta sobre pensions, que mantindrà el "mateix grau d'ambició" inicial. És a dir, entre d'altres coses, la idea d'augmentar l'edat legal de jubilació. Tot i això, el president espanyol també ha assegurat que "recollirà les recomanacions de la subcomissió parlamentària del Pacte de Toledo", que continua treballant al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sobre la transparència, el president espanyol ha explicat que es faran noves proves de resistència al sector bancari europeu "amb més grau de cobertura i transparència que l'exercici anterior". En l'àmbit estatal, el Banc d'Espanya subministrarà dades sobre "el grau d'exposició de cada entitat bancària al sector immobiliari". Al gener els tocarà als nous grups sorgits de la reordenació bancària.

Zapatero ha volgut llençar un missatge de fermesa sobre la capacitat de reacció de la Unió Europea i, sobretot, de la unió monetària. Assegura que es faran totes les iniciatives necessàries –com l'anunciada reforma del Tractat de Lisboa– per garantir l'estabilitat de l'euro. Creu que del Consell Europeu en va sortir un missatge "d'unitat i fermesa".

stats