Publicitat
Publicitat

CIMERA

Zapatero: "No s'han esvaït tots els dubtes sobre Grècia"

El president espanyol valora positivament el possible nou govern grec de concentració nacional

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat avui durant la presentació de les conclusions de la cimera del G-20 celebrada a Canes que "no s'han esvaït tots els dubtes sobre Grècia".

No obstant, Zapatero ha dit que, a diferència de l'inici de la cimera, quan Atenes va anunciar un referèndum sobre el pla de rescat de la UE i l'FMI, "ara tenim alguna dada positiva: no hi haurà referèndum a Grècia, és un factor molt gran d'incertesa que desapareix, i també s'obre la possibilitat de formar un govern de concentració nacional a Grècia".

El govern espanyol ha ratificat davant el G-20 seu compromís de reduir el dèficit i controlar el nivell de deute per comptar amb uns comptes públics sostenibles i creïbles.

El compromís d'Espanya ha quedat recollit en el pla d'acció per al creixement i l'ocupació aprovat en la cimera celebrada a Canes (França).

Segons aquest document, Espanya, al costat de països com Estats Units, França, Alemanya, Itàlia o el Regne Unit, garanteix plans de consolidació fiscal "clars i creïbles" perquè el 2013 el seu dèficit se situï a la meitat del registrat el 2010, i es mostren determinats també a "estabilitzar o reduir" el seu deute públic pel 2016.

El pla d'acció inclou els compromisos que adopta cada país per eliminar riscos a curt termini, aconseguir l'estabilitat financera i reforçar a mitjà termini les bases del creixement econòmic.

Amb ell es dóna resposta a la petició de Zapatero, que en els últims dies ha insistit en la necessitat que els països sanejats posin en marxa estímuls fiscals per reactivar la seva demanda interna i impulsar el creixement econòmic global.

També s'ha acordat que el Fons Monetari Internacional i la UE controlin les finances d'Itàlia.

Un equip de tècnics de la institució dirigida per Christine Lagarde visitarà Roma cada tres mesos. Supervisarà el pressupost i la implementació de les reformes.

Més continguts de