CAIXES
Economia 15/01/2011

Zapatero creu que el capital privat ajudarà a enfortir les caixes

El president espanyol para d'una "segona volta" en la reestructuració del sistema financer per esvair els dubtes sobre la solvència d'Espanya

Efe
1 min
El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero

BarcelonaEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, creu que el capital privat enfortirà el sistema financer i ajudarà a tancar la reestructuració de les caixes, amb el que desapareixerà l'ombra de dubtes sobre la solvència d'Espanya, segons publica avui el diari Financial Times.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a aquest rotatiu, el líder de l'executiu afirma que alguna aportació de l'Estat seria necessària si resulta insuficient l'opció preferida del govern, el capital privat, però no diu que les caixes requereixin grans injeccions de diner públic.

Zapatero es mostra "absolutament" convençut de que el capital privat ajudarà a reforçar el sistema financer, tot i que no per això descarta un "recurs molt limitat" del capital públic.

En un article titulat "Espanya tracta de demostrar que no és una altra Irlanda" s'explica que davant dels dubtes dels inversors, el govern espanyol està "pressionant" perquè hi hagi una recapitalització "ràpida i substancial" de les caixes amb problemes per intentar restaurar la confiança internacional.

Per aquest motiu, diu, el govern ha posat el focus en el que Zapatero denomina una "segona volta" en la reestructuració de caixes.

"Hem d'acabar amb el procés de reestructuració del sistema financer perquè no hi hagi una ombra de dubte sobre la solvència d'Espanya", va explicar el president.

Al marge de les declaracions de Zapatero, la informació diu que alguns banquers senyalen que no està clar com serà la recapitalizació del sector, però plantejan com a possibilitat que el FROB adquireixi accions d'una caixa amb problemes, en comptes de seguir actuant com una ampliació de crèdit.

stats