RECUPERACIÓ ECONÒMICA
Economia 27/11/2010

Zapatero promet als empresaris accelerar les reformes econòmiques pendents

El president confia en els efectes positius de la trobada i diu que la tornarà a convocar d'aquí a uns mesos

Redacció
2 min
Zapatero a la compareixença posterior a la reunió amb empresaris

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha garantit avui als màxims representants de l'empresariat reunits a La Moncloa que accelerarà les reformes econòmiques pendents.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha qualificat que la trobada ha estat "extraordinàriament útil i molt positiva" perquè tant l'executiu com les 37 empreses espanyoles assistents han refermat el compromís de treballar per l'estabilitat i la recuperació de l'economia.

En la roda de premsa, Zapatero ha confirmat que la reunió es repetirà d'aquí a dos o tres mesos per avaluar la situació, i ha insistit que aquesta és una via per generar confiança.

El president ha concretat que l'executiu treballarà sobre tres pilars: l'austeritat i reducció del dèficit, les modificacions del sistema financer i l'execució de les reformes estructurals pendents, entre elles la de les pensions i la del sector energètic per guanyar competitivitat.

També s'ha tractat a la reunió la reforma del sistema financer i tant el govern com el sector s'han compromès a enllestir els processos de fusió de les caixes abans del 24 de desembre. Zapatero ha defensat que el sistema es caracteritzi per la màxima informació i transparència.

També s'ha referit al procés de negociació obert per reformar les pensions i ha explicat que la propera setmana demanarà a la comissió del Pacte de Toledo que enviï l'informe preceptiu per fer les modificacions necessàries i enllestir la reforma abans de que acabi el primer trimestre de 2011.

Zapatero ha tornat a oferir diàleg a totes les forces polítiques. "El Govern té la mateixa voluntat de dialogar que d'actuar, i actuarà ràpic i fent les reformes que calgui", ha afegit.

Les 37 empreses que finalment han assistit a la trobada a La Moncloa -Mercadona i Cepsa han excusat la seva absència- representen el 40% del PIB espanyol, donen feina a un milió de persones i concentren el 22% de les inversions en I+D del sector privat.

A banda del president, també han estat a la trobada els vicepresidents Alfredo Pérez Rubalcaba y Elena Salgado.

Entre els empresaris convidats hi havia representants de les entitats financeres Banco Santander, La Caixa, Banc Sabadell, BBVA, Banco Popular i Caja Madrid. Del sector energètic, hi han anat Endesa, Gas Natural Fenosa, Iberdrola, Repsol-YPF, Gamesa i Abengoa, mentre que de la construcció hi han assistit Acciona, ACS-Dragados, FCC, Ferrovial, OHL i Sacyr-Vallehermoso.

La resta d'assistents han estat Telefónica, Indra, Hispasat, ANFAC, El Corte Inglés, Grupo Mondragón, Inditex, Iberia, Globalia, Agbar, Planeta, Abertis, Técnicas Reunidas, Ebro Foods, Telecinco, Grifols, Mapfre, Sol Meliá y Hoteles Riu.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats