Economia 27/11/2010

Les empreses familiars catalanes, sense invitació a La Moncloa

A la trobada hi falten grups com Celsa, Nortia, Catalana Occidente o Mango

Ignasi Pujol
1 min
Alguns dels assistents a la trobada d'aquest matí a La Moncloa

BarcelonaLa llista de 39 empresaris convidats a la reunió que s'està celebrant a La Moncloa per abordar els efectes de la crisi sobre el teixit empresarial té algunes absències destacades. El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, no compartirà taula amb alguns dels grans grups familiars catalans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, la presència catalana a la trobada es redueix als màxims responsables de La Caixa (Isidre Fainé), Gas Natural Fenosa (Salvador Gabarró), Banc Sabadell (Josep Oliu), Abertis (Salvador Alemany), Grifols (Víctor Grifols), Planeta (José Manuel Lara) i Agbar (Ángel Simón).

Hi falten empreses com la suderúrgica Celsa, Nortia (Cirsa), Almirall, Catalana Occidente, Agrolimen, Puig, Roca o Comsa Emte. Algunes d'aquestes empreses familiars superen de llarg a alguns dels assistents a la cita per xifra de negoci, com Hoteles Riu o Ebro Foods.

Especialment destacada és l'absència del president i copropietari de Mango, Isak Andic, que és també president del Instituto de la Empresa Familiar. Zapatero ha perdut una bona oportunitat per copsar el sentir d'una part substancial del teixit empresarial català.

stats