Economia 23/03/2011

PSOE i ERC lideraran un grup de treball al Congrés per estudiar la viabilitat de cancel·lar hipoteques tornant les claus

Zapatero no es pronuncia sobre la cancel·lació d'hipoteques tornant les claus, però després demana a Ridao el seu suport per crear una subcomissió i estudiar aquesta mesura que també es discuteix avui al Parlament

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha demanat al portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, el seu suport per impulsar una subcomissió al Congrés amb parlamentaris i experts per estudiar una mesura per permetre la cancel·lació d'hipoteques tornant les claus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Moments abans, durant la seva intervenció, Zapatero ha manifestat implícitament la seva oposició a permetre la cancel·lació d'hipoteques tornant les claus de l'habitatge argumentant la necessitat de mantenir "la sostenibilitat del sistema financer". El president espanyol, en aquesta intervenció, ha indicat que el govern espanyol està d'acord en estudiar noves mesures per facilitar els pagaments de les hipoteques. "Preservar la solvència dels bancs és preservar la dels ciutadans", ha indicat Zapatero, perquè "la bona gent per no dir tota la gent té els seus diners als bancs".

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, li havia preguntat si veia bé que alguns ciutadans a més de perdre l'habitatge es mantinguin endeutats tota la vida. Ha exposat que es tracta del "drama humà" de 250.000 famílies segons les dades del CGPJ entre el 2005 i el 2008. Per això ha defensat que "hauria de ser suficient" tornar les claus al banc i ha demanat mesures retroactives. "Està a favor dels bancs o de la bona gent?", li ha preguntat al president espanyol.

Aquesta mateixa mesura es debat avui al Parlament de Catalunya.

stats