Zuckerberg diu que el servei de veu de WhatsApp no ha d'espantar les operadores

El fundador de Facebook busca socis per connectar els països en desenvolupament gratuïtament

Mark Zuckerberg ha vingut a Barcelona a buscar socis. El fundador de Facebook ha fet una crida als operadors de Telefonia perquè se sumin al seu projecte Internet.org, que vol oferir serveis bàsics d'internet (entre els quals, és clar, Facebook), de manera gratuïta. El jove empresari ha explicat que el projecte ja és una realitat a sis països del món (quatre a l'Àfrica i també a Colòmbia i l'Índia, des de fa dues setmanes). Segons ell, gràcies a aquest projecte, no només cada cop més persones tenen a l'abast el coneixement que els proporciona internet, sinó també s'estimula el negoci de les operadores. "La gent fa servir més les trucades i envia més SMS", ha raonat.

Però mentre Zuckerberg demana ajuda als operadors amb una mà, una de les seves companyies, WhatsApp, comprada l'any passat, és a punt d'oferir un servei de trucades que amenaça gran part del negoci d'aquestes mateixes operadores. El magnat d'internet ha defensat que aquest servei no ha d'espantar-los, perquè en el futur el seu negoci seran les dades i no la veu, i aplicacions com WhatsApp fan que s'incrementi el consum de dades.

És el segon any consecutiu que Zuckerberg ofereix una conferència durant el Mobile World Congress i, com l'any passat, ha estat un dels moment més esperats de la fira, amb centenars de persones fent cua des d'abans que comencés, i amb personalitats, com el futbolista Gerard Piqué, entre el públic.

Més continguts de