Zurich acomiadarà gairebé tota la plantilla de la seva filial d'assistència a Catalunya

L'expedient de regulació afecta 224 persones d'un total de 269

L'empresa d'assegurances Zurich ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta pràcticament tota la plantilla de la seva filial d'assistència a Catalunya, ServiAide, ubicada a la plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat. Concretament afectarà 224 persones d'un total de 269.

Aquest dilluns s'ha constituït la taula on hi ha els representants de l'empresa i els sindicats per negociar l'expedient. La companyia ha justificat la presentació de l'ERO per causes "organitzatives" i "productives". "L'expedient és absolutament desproporcionat", ha assegurat a l'ARA  Gregorio Aguirre , delegat de CCOO Serveis Catalunya a ServiAide. "L'ERO busca abaratir costos, ja que ServiAide és propietat de l'empresa Zurich", ha insistit el portaveu sindical.  En aquesta primera reunió la direcció de l'empresa ha lliurat la documentació legal requerida al comitè d'empresa en què justifica l'ERO i ara els sindicats l'estudiaran.

80 de les 100 grans empreses catalanes van mantenir la seu

El sindicat ha avançat que demanarà la derogació de l'ERO perquè no està basat en causes econòmiques. CCOO, a més, ha convocat els treballadors a mobilitzar-se davant de la seu de l'empresa dilluns vinent, coincidint amb la pròxima reunió de la taula negociadora. La filial gestiona tots els expedients de sinistres, des de l'obertura fins al tancament. 

Per la seva banda portaveus de la companyia han justificat la presentació de l'ERO assegurant que l'estructura de costos de ServiAide és "superior a la mitjana en comparació amb altres entitats del mercat". La companyia, però, ha deixat clar que "en cap cas es tancarà" la seu de l'Hospitalet.

Les mateixes fonts han afegit que esperen que el període de negociació iniciat aquest dilluns sigui "el més curt possible i favorable" tant per l'empresa com per als treballadors. També han avançat que en la reunió d'aquest dilluns han presentat un pla social per mitigar "l'impacte als treballadors". El pla contempla, entre altres mesures, indemnitzacions superior als mínims que marquen la llei, tot i que no han desvetllat quines. 

ServiAide va ser adquirida per Zurich a finals dels anys 80. Zurich és una de les cent empreses més importants de Catalunya, i va ser una de les 20 que van traslladar la seva seu social a Madrid arran de l'1-O. El grup, que va obrir la seva primera oficina a Barcelona el 1884, té prop de 2.000 treballadors a Espanya i 2,4 milions de clients, que han subscrit uns 3 milions de pòlisses.

  • Etiquetes