INFRAESTRUCTURES
Economia 14/01/2011

Abertis ingressa 626 milions amb la venda de la participació a l'italiana Atlantia

El grup participat per La Caixa obté unes plusvàlues de 151 milions

I.pujol
1 min
Salvador Alemany, president d'Abertis

BarcelonaAbertis ha ingressat 626 milions d'euros amb la venda de la participació del 6,68% d'Atlantia, la totalitat d'accions que mantenia en el grup concessionari italià, segons ha informat avui el grup d'infraestructures.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup català, controlat per La Caixa, CVC i ACS, ha obtingut unes plusvàlues de 151 milions d'euros. Els compradors del paquet d'Atlantia han estat "inversors qualificats espanyols i estrangers", s'ha limitat a comentar Abertis.

El grup controlat per La Caixa, CVC i ACS faria servir els recursos obtinguts amb aquesta venda per a futures operacions corporatives.

La participació d'Abertis a Atlantia –anteriorment Autostrade– es remunta a l'any 1999, moment en què el govern italià va procedir a la privatització de la xarxa gestionada pel grup concessionari.

Abertis va participar en el consorci Schema 28 –amb un 13,33%–, que es va fer amb una participació inicial del 30% i que arribaria a superar posteriorment el 50%. Ja el 2006, Abertis i Autostrade van formalitzar un procés de fusió que hauria creat el major grup mundial d'autopistes i que finalment no va prosperar degut als canvis normatius imposats pel govern de Romano Prodi.

El 2008, els socis de Schema 28 (Sintonia, Abertis, Fondazione Cassa Risparmio di Torino, Unicredito i Assicurizazione Generali) van acordar l'escissió de la societat, i Abertis va passar a controlar directament el 6,68% d'Atlantia.

stats