Crònica
Economia 27/11/2021

Absències i presències a S’Agaró

1 min
La Taula de Begoña Villacís i Jaume Collboni, amb Susanna Griso de moderadora.

Anna Balletbò, l’ànima de la Trobada d’Economia de S’Agaró, estava satisfeta. Malgrat el covid-19, l’esdeveniment, que ha arribat a la 26a edició, tornava a la normalitat, amb una assistència notable d’empresaris catalans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

També hi va haver alt nivell en molts ponents, com Luis de Guindos (BCE), Pablo Hernández de Cos (Banc d’Espanya), José Ignacio Goirigolzarri (CaixaBank), Tobías Martínez (Cellnex), Antoni Llardén (Enagas) i l’emergent David Nogareda, d’Hipra, el laboratori català que ha desenvolupat una vacuna contra el covid. Però hi va haver absències destacades. La vicepresidenta d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, va enviar un vídeo gravat de poc més de sis minuts; en substitució seva, el secretari d’estat d’Economia, Gonzalo García. També van caure del programa el president de la CEOE, Antonio Garamendi, i els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, respectivament. 

Entre els assistents, però, la conversa seguida amb més atenció va ser la de Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de Barcelona, i Begoña Villacís, amb el mateix càrrec a l’Ajuntament de Madrid. Villacís –que va admetre que el primer cop que va viatjar a Barcelona es va sentir com Alfredo Landa, provinciana– va descriure la capital espanyola com el paradís de la llibertat. Fins que Collboni va dir que els barcelonins paguen menys impostos municipals que els madrilenys. Paraules ben rebudes, però jugava a casa. Entre el públic hi havia polítics i gestors de l’entorn del PSC: José Montilla, Jordi Hereu, Pere Navarro, Maurici Lucena o Isaías Táboas.

stats