El president d'Almirall i el seu germà van regularitzar 113 milions amb l'amnistia fiscal

Els germans Jorge i Antonio Gallardo Ballart, que controlen un 66% de la farmacèutica catalana, tenien fons ocults en diversos comptes a Suïssa, segons publica aquest dijous Eldiario.es

Ningú em pot donar lliçons de catalanitat. Aquests 73 anys aquesta ha sigut una companyia catalana. Hem creat feina de qualitat i hem pagat tots els impostos -a nivell personal i d’empresa- a Catalunya: ni a Andorra, ni enlloc”. Així de contundent es mostrava Jorge Gallardo el passat mes de novembre en un acte al Cercle d'Economia quan un assistent a la conferència li va retreure que demanés el vot contra la independència als seus treballadors en plena campanya electoral. 

Potser Gallardo, president d'Almirall, la tercera farmacèutica catalana més important, no va dir tota la veritat.

La nova filtració dels anomenats ' papers de la Castellana' apunta directament als principals accionistes de la farmacèutica catalana Almirall. Segons publica aquest dijous Eldiario.es, els germans Jorge i Antonio Gallardo Ballart van legalitzar un patrimoni de 113 milions d'euros a través de l'amnistia fiscal. 

Segons explica aquest mitjà digital, els dos germans tenien diversos comptes a Suïssa a través de dues empreses de Panamà. Els germans Gallardo controlen el 66% de les accions d'Amirall, una de les farmacèutiques més grans d'Espanya, però també tenen altres negocis, com el fons G Square Capital, amb la marca SAR Quavitae i els hospitals privats Vithas, el segon grup del sector sanitari privat a Espanya, amb 12 hospitals i 13 centres especialitzats. 

Eldiario.es assenyala que la marca Vithas es va crear una setmana després del 14 de novembre del 2012, quan Jorge i Antonio Gallardo van legalitzar, a través de l'amnistia fiscal, un patrimoni de 112,9 milions d'euros que havien ocultat a la Hisenda espanyola.

Concretament, Jorge Gallardo és president d'Almirall i expresident de la patronal farmacèutica Farmaindustria, i va regularitzar més de 55,8 milions d'euros a través de l'amnistia. El seu germà Antonio, expresident de la farmacèutica i actual president de la societat patrimonial de la família, en va regularitzar 57,1 milions. Per fer-ho van pagar 2,7 milions a Hisenda, el 2,4% del patrimoni ocult.