BANCA
Economia 24/03/2012

L'imminent acord de fusió de CaixaBank i Cívica es votarà dilluns

L'entitat catalana celebrarà un consell d'administració extraordinari amb un únic punt a l'ordre del dia: l'aprovació de l'operació

Efe
2 min

BarcelonaLa Caixa celebrarà amb tota probabilitat dilluns que ve, dia 26, un consell d'administració extraordinari amb un únic punt a l'ordre del dia: l'aprovació de l'acord de fusió de CaixaBank i Banca Cívica, que, un cop es resolguin una sèrie de serrells pendents, podria tancar-se en les pròximes hores.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts pròximes a l'operació, consultades per Efe, donen per fet que el consell extraordinari per donar via lliure a la integració de les dues entitats tindrà lloc dilluns, tot i que oficialment encara no ha estat convocat.

Està previst també que aquest dia es faci públic l'acord de fusió, que, si prospera, convertirà CaixaBank en el primer banc del país per volum d'actius, per davant fins i tot del BBVA, actual líder del sistema financer després de la recent compra de la catalana Unnim.

El nou organigrama de l'entitat resultant de la fusió i el preu de canvi de les accions són dos dels principals punts que els responsables de CaixaBank i Banca Cívica hauran de concretar aquest cap de setmana.

El grup integrat per Caja Navarra, Cajasol, Caja Canarias i Caja Burgos va tancar ahir divendres en borsa amb una caiguda de més del 6% i va situar la cotització dels seus títols en 2,2 euros.

L'entitat que copresideixen Enrique Goñi i Antonio Pulido va sortir a borsa el 19 de juliol del 2011 a 2,70 euros per acció.

Des de fa setmanes, CaixaBank i Banca Cívica mantenen contactes per la seva possible fusió, encara que no va ser fins al 13 de març que l'entitat catalana va reconèixer, en una comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que estudiava la compra de Banca Cívica.

Aquesta entitat necessita fusionar-se, ja que no pot fer front per si sola a les noves dotacions de més de 2.000 milions que li exigeix el Govern per sanejar el seu actiu immobiliari.

Si fructifica la fusió, CaixaBank es convertirà en la primera entitat financera d'Espanya, amb uns actius de més de 340.000 milions d'euros.

CaixaBank, a més, guanyarà quota de mercat a Espanya, sobretot a Canàries, Andalusia i el nord del país.

stats