Economia
Economia 27/01/2011

CCOO i UGT acorden que caldrà cotitzar 38,5 anys per jubilar-se als 65

El ministeri de Treball envia un comunicat anunciant un principi d'acord però els sindicats veuen "prematur" parlar de consens definitiu

Miquel Codolar
1 min
Toni Ferrer, secretari d'acció sindical d'UGT. Foto: EFE

MadridEls representants de CCOO i UGT han tancat aquesta matinada un principi d'acord amb el govern espanyol per la reforma de les pensions que es presentarà avui mateix segons informa el ministeri de Treball en un comunicat. L'última reunió s'ha celebrat a la Moncloa i ha comptat amb la presència del president José Luís Rodriguez Zapatero. El principi d'acord contempla l'augment de l'edat de la jubilació fins als 67 anys, tot i que els treballadors amb 38 anys i mig cotitzats es podran jubilar als 65 anys. També han decidit que caldrà haver-ne cotitzat 37 per jubiliar-se als 67 amb el 100% de la pensió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts sindicals han exposat que l'acord encara no està tancat i s'han volgut mostrar prudents. El secretari de comunicació de CCOO ha advertit que fins que no es tanquin les negociacions sobre alguns capítols aquest matí no es podrà parlar de principi d'acord. El govern espanyol i els sindicats seguiran negociant aquest matí per perfilar els detalls d'un acord que serà global i també inclourà les polítiques actives d'ocupació, el desenvolupament del reglament de la Reforma Laboral, la negociació col·lectiva i les polítiques energètiques i científiques. Aquesta tarda els sindicats, la patronal i el govern espanyol explicaran l'acord en un comunicat conjunt, abans que demà el Consell de Ministres aprovari la reforma de les pensions.

stats