Les aerolínies augmenten un 4% la seva oferta des del Prat per al proper estiu

L'aeroport de Barcelona recupera el trànsit domèstic després de cinc anys d'estancament i perd estacionalitat

Les aerolínies que operen des de l' aeroport del Prat augmentaran la seva oferta l'estiu del 2017 en 1,3 milions de seients més, cosa que significa un increment del 4%, segons el darrer informe de l' Observatori del Trànsit Aeri de Barcelona, del qual formen part l'Ajuntament i la Cambra de Comerç.

No obstant, l'estiu que ve, la companyia líder a l'aeroport del Prat, Vueling, modera el seu creixement amb 340.000 places addicionals, un 3% més. La companyia que més creixerà és Norwegian, que augmentarà la capacitat en 250.000 seients més, cosa que significa un increment del 21%, bàsicament pel llançament dels nous vols de baix cost de llarg radi als Estats Units i el seu reforçament a Europa.

EuroWings augmentarà l'oferta en un 184%, però aquesta companyia assumeix les rutes que fins ara cobrien altres companyies del grup Lufthansa, com Austrian i Swiss Airlines, que es retiren de l'aeròdrom barcelonès en favor d'aquesta companyia.

L'observatori destaca l' augment de la capacitat en els vols domèstics, que s'incrementarà un 31%. Així es consolida ja una tendència detectada el 2016, quan els vols a l'estat espanyol van augmentar un 11,4% després de 5 anys d'estancament. El 2016 el Prat va guanyar 1,2 milions de passatgers en vols a l'Estat.

Quant al trànsit europeu, el 2016 es va incrementar un 10,5% (2,8 milions de passatgers), que és el tipus de trànsit que més va augmentar en volum, malgrat que proporcionalment el que més va créixer va ser l'intercontinental, un 15,7%, cosa que significa 500.000 places més.

En total, el 2016 van passar per l'aeroport del Prat 44,1 milions de passatgers, xifra que significa un augment de l'11,2% respecte a l'any anterior.

A més de la recuperació del trànsit domèstic, un altre fet que s'ha produït el 2016 és la reducció de l'estacionalitat. El trànsit a la temporada d'hivern va augmentar un 14%, mentre que durant l'estiu ho va fer només un 9%.