ECONOMIA
Economia 26/01/2012

Govern i món empresarial sumen esforços per a una gestió catalana del Prat

Les entitats civils demanaran una reunió a la ministra Pastor per reclamar la gestió individualitzada

Efe
2 min
Trobada aeroport del Prat

BarcelonaLa Generalitat i els principals representants del món empresarial català han acordat avui sumar esforços per aconseguir la gestió singular i des de Catalunya de l'aeroport del Prat-Barcelona, i s'han mostrat convençuts que el govern del PP atendrà la seva demanda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els presidents de les quatre entitats del grup d'infraestructures GTI, Miquel Valls (Cambra de Comerç), Josep Piqué (Cercle d'Economia), Joaquím Gay de Montellà (Foment de Treball) i Sebastià Salvador (RACC), han acudit a la reunió convocada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per renovar el compromís de treballar a favor de la gestió catalana del Prat que es va encendre fa ja gairebé cinc anys.

La reunió ha servit perquè Recoder i els representants del món empresarial hagin constatat que la reivindicació continua viva, segons han explicat en declaracions als periodistes al final de l'acte.

Més enllà de coincidir en la importància per a Catalunya de la gestió individualitzada i amb control majoritari de les administracions i la societat catalana de l'aeroport, Generalitat i empresaris han acordat treballar per vies diferents i han descartat de moment convocar un gran acte públic de reivindicació similar al qual va tenir lloc el 2007 a l'IESE.

El lobby empresarial ha anunciat que demanarà una entrevista a la ministra de Foment, Ana Pastor, per fer-li arribar el seu punt de vista sobre com la forma futura que adopti la gestió del Prat pot condicionar la vitalitat de l'economia catalana, en especial a l'actual context de crisi.

Piqué ha destacat la necessitat que la descentralització de la gestió del Prat "es faci des d'un punt de vista empresarial" més enllà de quina sigui la seva titularitat, aspecte que deixa en mans de les negociacions polítiques.

"La gestió dels aeroports ha de ser molt local, sinó és molt difícil donar resposta a les necessitats del teixit empresarial", ha afegit Gay de Montellà.

La reivindicació d'una gestió singularitzada de l'aeroport del Prat serà també un dels assumptes prioritaris que el president de la Generalitat, Artur Mas, posarà sobre la taula a la reunió que mantindrà el pròxim un de febrer a Madrid amb el president del Govern, Mariano Rajoy.

El conseller, que es va reunir la setmana passada amb Pastor, ha insistit que la Generalitat busca una gestió descentralitzada i en què tingui una presència majoritària la societat catalana, i que aquests objectius poden aconseguir-se amb o sense privatització.

Recoder ha fet referència a unes declaracions de la ministra en les quals aquesta es mostrava partidària de la competència entre els aeroports de Barajas i el Prat.

stats