Economia 07/12/2010

Els aeroports de l'Estat ja han operat "amb normalitat" 2.333 dels 4.053 vols previstos aquest dilluns

1 min

BarcelonaL'espai aeri espanyol ja està pràcticament normalitzat dos dies després de la vaga encoberta dels controladors. Segons informa Aena, fins a les sis de la tarda d'aquest dilluns els aeroports de l'Estat ja han operat 2.333 dels 4.053 vols previstos. En concret, s'han produït 1.114 arribades i 1.219 sortides. D'altra banda, s'han cancel·lat 49 vols, 25 arribades i 24 sortides. El canvi de torn dels controladors aeris també s'ha produït amb "absoluta normalitat", ja que la gran majoria dels operadors del torn de tarda, un total de 267 dels 271 programats, s'han incorporat a les torres i dependències de control.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i les millores, Aena continua recomanant als passatgers que consultin l'estat del seu vol amb la seva companyia aèria abans d'anar a l'aeroport. Els usuaris també poden informar-se'n a través del canal Twitter @aenainformacion i a través del telèfon 902 404 704.

Disculpes dels controladors aeris al Facebook

D'altra banda, els controladors aeris han tornat a demanar disculpes als usuaris pels inconvenients provocats per la vaga de 24 hores als aeroports de tot l'Estat en ple inici del pont de la Puríssima. A través del seu perfil de Facebook, el portaveu del sindicat USCA, César Cabo, ha parlat en nom dels controladors i ha escrit: "Ens disculpem de nou davant els usuaris afectats pel caos de fa dos dies. Ha estat una situació terrible ocasionada per una pressió de mesos que va explotar divendres", ha comentat Cabo, que ha explicat que aquest missatge és a títol particular "ja que estem sota jurisdicció militar i s'ha de mesurar el que diem perquè no sabem exactament què implica aquesta anòmala situació".

stats