Aeroports
Economia 20/01/2011

Tancada dels treballadors de terra dels aeroports en protesta per la privatització d'AENA

Es reprodueixen arreu de l'Estat. Amenacen amb la convocatòria d'una vaga si no s'obren negociacions avui mateix

Albert Castellví
1 min

BarcelonaEls treballadors de terra de l'aeroport del Prat fan una tancada des de les 8 d'aquest matí a la terminal 2 per protestar contra la privatització d'AENA, que temen que pugui perjudicar les seves condicions laborals. L'acte de protesta es reprodueix a la majoria dels aeroports espanyols, però en principi no hauria d'afectar els vols previstos per avui, ja que són només els membres del comitè d'empresa els que hi prenen part.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a TV3, representants dels treballadors asseguren que volen que es garanteixin "tots els llocs de treball" i que "es mantinguin les condicions laborals". Segons ells, la privatització del 49% de l'empresa que gestiona els aeroports espanyols podria afectar aquestes condicions, i tot i que han demanat que s'obri un procés de negociació, asseguren que no els han "deixat". I és que, segons l'opinió dels representants del comitè d'empresa, s'està parlant que tant l'aeroport del Prat com el de Barajas, a Madrid, podrien passar en un 100% a mans privades, un fet que fins ara es desconeixia i que, de fet, contradiu la versió oficial del govern central.

Per aquest motiu, els treballadors de terra dels aeroports han llançat un ultimàtum: si no s'obren les negociacions avui mateix, demà es convocarà una vaga per exigir el manteniment de les actuals condicions de treball.

stats