SERVEIS
Economia 20/12/2010

Fracassa l'opa d'Agbar sobre Aigües de Sabadell

Aigües de Barcelona només ha pogut comprar un 2,35% addicional

I.pujol
1 min
Seu de Cassa

BarcelonaL'intent d'oferta pública d'adquisició d'accions (opa) d'Aigües de Barcelona (Agbar) sobre la Companyia d'Aigües de Sabadell (Cassa) ha fracassat, ja que només ha acudit el 2,35% del capital, segons reconeix la companyia oferent en un comunicat remès avui a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'oferta ha estat acceptada per 13.108 accions, equivalents al 2,35 del capital social de Cassa. Agbar ha invertit 873.648 euros en elevar la seva participació de l'11,16% al 13,51%.

La companyia controlada per la francesa Suez ha renunciat al mínim establert per executar l'opa, que se situava en el 53,84% del capital.

Agbar assegura que respecta la voluntat dels accionistes que no han acudit a l'opa i reitera el seu convenciment que l'oferta presentada era molt positiva "tant per als accionistes com per a la mateixa Cassa".

"Una participació més gran d'Agbar en el capital de la companyia hauria permès l'aplicació de la seva experiència i coneixement, la seva capacitat d'inversió i d'innovació, com a expert en la gestió de l'aigua i del medi ambient, líder a Espanya en aquest sector i un dels principals operadors a tot el món", assegura la companyia que presideix Ángel Simón.

Agbar segueix sent el segon accionista de Cassa, per darrere de l'Ajuntament de Sabadell, que té un 23,64% de Cassa i des del principi ha considerant l'operació d'Agbar com una opa hostil.

stats