Publicitat
Publicitat

IMPOSTOS

Un estat alemany compra un CD amb dades d'evasors

L'estat alemany de Rin del Nord - Westfàlia (NRW) s'ha gastat 3,5 milions d'euros en la compra d'un CD que conté dades d'evasors fiscals alemanys que tenen comptes oberts a l'entitat financera suïssa Coutts, amb seu a Zuric. A més, l'estat estudia ara la compra de dos CD més, segons informa Der Spiegel .

L'adquisició d'aquestes dades posa en dubte l'acord fiscal que van firmar Alemanya i Suïssa, que hauria d'entrar en vigor el pròxim 1 de gener i que preveu que els bancs helvètics gravin fiscalment els seus clients alemanys de manera automàtica. El ministre de finances de NRW, el socialdemòcrata Norbert Walter-Borjans, creu que es tracta d'un mal acord perquè té grans forats que els evasors d'impostos poden aprofitar i, per aquest mateix motiu, justifica la inversió de 3,5 milions en la compra d'aquest material. El seu equip va poder comprovar un 10% de la informació abans d'adquirir-la.

Coutts ha assegurat que aquesta possible filtració de dades són "especulacions dels mitjans" i que no té constància que dades dels seus clients hagin caigut "en les mans equivocades".

Més continguts de