Economia 19/09/2011

El Govern confia que Alguaire recuperi el pols amb el turisme de neu

L'aeroport de Lleida, on ara només hi ha una línia regular, ja té tancats acords amb tres turoperadors per enviar-hi esquiadors a partir del desembre

Redacció
1 min

BarcelonaL'aeroport de Lleida-Alguaire compta amb només un vol regular a les instal·lacions, una situació que el Govern espera revertir a partir del desembre amb l'arribada de la neu i l'acord amb majoristes de viatges per encarar la temporada d'esquí.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat avui el conseller Lluís Recoder a TV3, ja hi ha acord amb el principal turoperador anglès i amb dos de l'Europa de l'Est per fer-hi arribar esquiadors a partir de mitjan desembre. El Govern, a més, treballa per tancar un acord amb una quarta companyia.

"Els avions amb esquiadors donaran sentit a l'aeroport i contribuiran a fer d'Alguaire la porta d'entrada del turisme de neu al Pirineu", ha afegit el titular de Territori i Sostenibilitat.

La inversió del Govern per aixecar aquest aeroport a Lleida va ser de 95 milions d'euros. Actualment, hi està invertint 1,3 milions per satisfer la demanda de turoperadors i poder operar des de més d'un mostrador alhora en les instal·lacions.

En l'àmbit aeroportuari, Recoder també ha assenyalat les negociacions que hi ha en marxa amb el govern de l'Estat per tal d'aconseguir que la gestió dels aeroports de Girona i Reus recaigui sobre la Generalitat. Es tractaria de concedir una "gestió singular" al Govern per aquestes dues infraestructures que ara gestiona Aena.

En el cas de Girona, el conseller va confirmar que segueixen negociant amb Spanair una possible arribada de la companyia a les instal·lacions. Ha afegit que amb Ryanair no s'han trencat converses, però que el Govern els exigeix que compleixin allò pactat.

stats